Inner Banner
مقالات
امتیاز دهید :

6 علت رایج درد و راهکارهای درمان درد شانه

6 علت رایج درد و راهکارهای درمان درد شانه
تاریخ : ۱۴۰۰/۰۵/۱۹ / تعداد بازدید : 3376

ممکن است یک روز صبح، از خواب بیدار شده و متوجه درد کتف چپ خود شوید. این درد می‌تواند تا حدی مزمن شود که شما را از انجام کارهای عادی، مانند شانه کردن مو یا حتی بلند کردن یک لیوان، باز دارد. در آن لحظه، احتمالا به دنبال علت درد شانه خود گشته و روزهای گذشته را با خود مرور می‌کنید و از خود می‌پرسید:

آیا علت سوزش کتف چپ من به علت خوابیدن بر روی کتفم در روزهای گذشته است؟

آیا علت درد کتف چپ من به علت کشیدگی شانه در هنگام ورزش است؟

آیا دلیل درد شانه چپ من، زاویه نادرست دست، در هنگام استفاده از کامپیوتر و تایپ کردن است؟

مشکلات متعددی در کنار هم، موجب درد مزمن شانه و گردن می‌شود. اما چگونه می‌توان مشکل را تشخیص داد؟ قطعا برای درمان درد گردن و شانه، باید ابتدا علت را فهمید و بر اساس آن، برای درمان اقدام کرد.

حتما شما هم به دنبال جواب‌ سوال‌هایی مانند: درد شانه راست نشانه چیست؟ درد پشت گردن و کتف نشانه چیست؟ علت درد گرفتن کتف چپ و تیر کشیدن پشت شانه سمت چپ چیست؟ علت درد کتف راست چیست؟ کتف درد عصبی چیست؟ برای درمان درد گردن و شانه چه باید کرد؟ و ... هستید.

با ما همراه باشید، چرا که در این مقاله به‌صورت کامل، درباره علت درد شانه و راه‌های درمان شانه درد، توضیح خواهیم داد.

علت درد شانه چیست؟

درد، سوزش و گرفتگی شانه می‌تواند ناشی از عوارض بیماری‌ها و آسیب‌های مختلف باشد. ما در اینجا، در مورد چند علت رایج این مشکل، صحبت خواهیم کرد.

 

تاندونیت روتاتور کاف و بورسیت :

 

شانه از چندین مفصل، عضله و تاندون تشکیل شده است که موجب دامنه حرکتی وسیع این قسمت می‌شود. آسیب دیدن عضلات و تاندون‌های اطراف شانه که به روتار کاف معروف هستند، یکی از دلایل درد شانه به شمار می‌رود. به این درد، تاندونیت روتار گفته می‌شود.

درمان شانه درد

بورس‌ها، کیسه‌های کوچک مایعی هستند که بین استخوان و تاندون‌ها قرار دارند. بورس‌ها مانع اصطکاک بین استخوان و تاندون‌ها می‌شوند. زمانی‌که اصطکاک بین استخوان شانه و تاندون‌های روتار، بیش از حد شود، بورس‌ها ملتهب می‌شوند که به آن بورسیت گفته می‌شود. این امر موجب بروز آرتروز در شانه فرد می‌شود. معمولا دلایل مشکل تاندونیت روتار و بورسیت شانه یکی است.

یکی از علل تاندونیت روتار، افزایش سن است. با افزایش سن، تاندون‌ها نازک‌تر شده و آسیب‌پذیرتر می‌شوند.

انجام برخی از فعالیت‌های تکراری مانند: تنیس و گلف یا انجام کارهایی مانند نقاشی و نجاری، می‌تواند تاندونیت روتار را تشدید کند.

درد و التهاب در قسمت فوقانی بازو، معمولا نشانه ضعیف بودن تاندون روتار است.

استراحت کردن، استفاده از کمپرس یخ و داروهای ضدالتهابی، چند راه درمان کشیدگی تاندون بازو و شانه هستند.

فیزیوتراپی نیز به شما کمک می‌کند که حرکات ورزشی مخصوص و بی‌خطری را برای درمان این درد، انجام دهید. انجام ورزش برای بهبود کشیدگی تاندون شانه بسیار موثر و کمک‌کننده است. به‌طور کلی می‌توان گفت، ورزش برای التهاب تاندون شانه بسیار موثر بوده و روند بهبود را سرعت می‌بخشد.

پارگی روتار کاف:

انجام حرکاتی که موجب آسیب دیدن و التهاب بیشتر تاندون روتار شود، می‌تواند موجب پارگی آن شود. اگرچه افراد جوان هم، ممکن است دچار پارگی تاندون روتار کاف شوند، اما با بالا رفتن سن، خطر و احتمال پارگی این تاندون بیشتر می‌شود.

درد شانه و کتف

پارگی تاندون می‌تواند جزئی باشد که در این حالت، تنها قسمتی از تاندون، از استخوانی که به آن متصل بوده، جدا می‌شود.

اما در حالتی که پارگی تاندون روتار به صورت کامل رخ داده باشد، تاندون به‌طور کامل از استخوان جدا می‌شود.

پارگی تاندون می‌تواند ناشی از آسیب‌هایی مانند افتادن یا کشیدگی محکم دست باشد. درد پارگی روتار کاف، به قدری دردناک بوده که موجب درد شانه هنگام خواب نیز می‌شود.

در این حالت با تزریق کورتون، می‌توان شدت درد را کاهش داد. جراحی هم به عنوان یک گزینه برای درمان در نظر گرفته می‌شود که پزشک با توجه به وضعیت بیمار، نسبت به آن، تصمیم می‌گیرد.

شانه منجمد:

آیا می‌دانید چسبندگی شانه چیست؟ یخ‌ زدگی شانه، شانه منجد یا همان چسبندگی شانه، یکی دیگر از علت‌های درد شانه به شمار می‌رود. در این بیماری، علاوه‌بر درد شدید در شانه، دامنه حرکتی دست فرد به‌طور چشمگیری کاهش پیدا می‌کند. این درد بر اثر کوچک و خشک شدن کپسول شانه، که بین استخوان کتف و بازو قرار دارد، رخ می‌دهد.

پزشکان هنوز موفق به یافتن علت این بیماری نشده‌اند. این مشکل با انجام حرکات ورزشی، بعد از مدتی رفع می‌شود. در برخی افراد، روال درمان، ممکن است تا 3 سال طول بکشد.

انجام ورزش برای درد گردن و شانه زیر نظر پزشک، به افزایش دامنه حرکتی فرد کمک می‌کند. در برخی موارد، برای کاهش درد، کورتون تزریق می‌شود. با توجه به نوع و میزان آسیب کپسول، پزشک تصمیم به جراحی خواهد گرفت.

تاندونیت کلسیفیک:

علت این بیماری هم، مثل علت شانه منجمد، مشخص نیست. تاندونیت کلسیفیک (Calcific tendonitis) در اثر تجمع و رسوب کلسیم در عضله یا تاندون‌ها رخ می‌دهد. این رسوب کلسیم که قطری بین 1 تا 2 سانتی‌متر دارد، موجب التهاب تاندون‌ها می‌شود. این بیماری در افراد میانسال، مسن و افرادی که به دیابت مبتلا هستند، بیشتر مشاهده شده است.

برای تشخیص رسوب کلسیم، به عکس‌برداری اشعه ایکس نیاز است. سپس پزشک با توجه به میزان درد، برای کاهش التهاب، مصرف مسکن یا تزریق کورتون را تجویز می‌کند. همچنین با انجام فیزیوتراپی سعی می‌شود که دامنه حرکات شانه حفظ شود. در موارد خیلی نادر، برای از بین بردن رسوبات، با توجه به تشخیص پزشک، بیمار نیاز به جراحی پیدا می‌کند.

مشکلات مربوط به ستون فقرات:

در برخی موارد، تشخیص علت درد شانه بسیار دشوار می‌شود؛ چرا که ممکن است این درد، عوارض مشکل دیگری باشد. به عنوان مثال، برخی از دردهای کتف و گردن، ناشی از مشکلات ستون فقرات است. در این حالت، فرد باید به متخصص مربوطه مراجعه کند.

راهکارهای درمانی درد شانه

با توجه به توضیحات بالا[A1]  در مورد انواع درد رایج کتف، شانه و گردن، می‌توان به‌طور خلاصه گفت راه‌های درمانی موثر در این حوزه، موارد زیر هستند:

 

فیزیوتراپی:

 

انجام ورزش‌های مخصوص زیر نظر پزشک، به کاهش درد، افزایش دامنه حرکت و تقویت عضلات شانه و گردن کمک می‌کند.

کمپرس گرم و سرد:

استفاده از کمپرس‌ها به شما در تسکین درد، به‌صورت موقت، کمک خواهد کرد.

داروها:

داروها باید طبق تجویز پزشک، با توجه به سوابق بیماری‌های زمینه‌ای، مصرف شوند. دارو را به عنوان یک راه حل طولانی مدت نمی‌توان در نظر گرفت و در کنار آن، باید یک روش درمان دیگر نیز قرار داشته باشد. در صورتی‌که درد بیش از حد تحمل باشد، پزشک تزریق کورتون یا سایر مسکن‌ها را پیشنهاد می‌کند. این نکته را در نظر داشته باشید که مصرف هر دارویی، همان‌طور که به کاهش درد کمک می‌کند، عوارضی نیز به دنبال دارد. بنابراین حتما دارو را طبق تجویز پزشک متخصص، مصرف کنید.

استفاده از لوازم طبی:

استفاده از انواع لوازم طبی مثل قوزبند و قوزک بند نیز، به اصلاح فرم گردن و شانه کمک می‌کند.

جراحی:

بسیاری از مشکلات درد گردن و شانه، با موارد بالا بهبود پیدا می‌کند؛ اما در برخی موارد، برای درمان آن، به جراحی نیاز است.

از جمله مواردی که نیاز به جراحی دارند، عبارتند از:

  • در رفتگی‌ها
  • پارگی حاد روتاتور کاف (پارگی که در اثر آسیب ایجاد شده است)
  • پارگی روتاتور کاف مزمن (پارگی که به علت پوسیدگی تاندون ایجاد می‌شود)
  • آسیب شدید مفصلی ناشی از آرتروز و آرتریت روماتوئید

قبل از جراحی، پزشک باید وضعیت بیمار را به‌طور دقیق بررسی کند. افزایش دامنه حرکات دست و کاهش درد، از جمله اهداف جراحی است.

سخن آخر

اگر درد شانه به مرحله‌ای رسیده که در خوابیدن شما مشکل ایجاد می‌کند، حتما سریع‌تر نسبت به درمان آن، اقدام کنید.

دانستن این موضوع بسیار مهم است که علت درد کتف راست، تیر کشیدن پشت شانه سمت چپ یا درد شانه راست، می‌تواند ناشی از عوارض بیماری دیگری باشد. بنابراین حتما باید برای تشخیص و درمان، به متخصص مراجعه کنید. امیدواریم این مقاله به شما، برای رسیدن به جواب سوال‌هایتان کمک کرده باشد.





ارسال نظر
captcha
ارسال نظر
captcha
ارسال نظر