Inner Banner
مقالات
امتیاز دهید :

چه افرادی می‌توانند جراحی لیپوساکشن را انجام دهند؟

چه افرادی می‌توانند جراحی لیپوساکشن را انجام دهند؟
تاریخ : ۱۴۰۰/۰۴/۰۷ / تعداد بازدید : 1457

حتما برای خیلی از شما پیش آمده است که علیرغم داشتن رژیم غذایی سالم و ورزش، نتوانسته باشید از شر چربی‌های نواحی خاصی از بدن (مانند شکم، پهلو، ران و...) خلاص شوید. حتی ممکن است وزن‌تان در محدوده طبیعی قرار داشته باشد و از سطح سلامتی مطلوبی برخوردار باشید اما بدنتان، شکل و ظاهر دلخواه شما را نداشته باشد. دلیل این امر، تجمع چربی به صورت موضعی است که عمدتا به‌واسطه عوامل ژنتیکی رخ می‌دهد. اگر به دنبال روشی برای بهبود بخشیدن به فرم و ظاهر بدنتان هستید و از رژیم‌درمانی و ورزش به نتیجه مطلوبی دست نیافته‌اید، ما به شما لیپوساکشن را پیشنهاد می‌کنیم.

ما در این مقاله سعی خواهیم کرد که تمام نکات بسیار مهم و ضروری جراحی لیپوساکشن را برای شما مورد تحلیل قرار داده و موارد را به‌صورت کامل معرفی خواهیم کرد.

لیپوساکشن چیست؟

لیپوماتیک، چربی‌کشی، چربی‌تراشی یا لیپوساکشن نوعی جراحی زیبایی برای حذف چربی از بدن است. در لیپوساکشن با استفاده از دستگاهی به نام کانولا، چربی[A3]  بدن مکیده و بیرون آورده می‌شود.

لیپوساکشن معمولا به افرادی توصیه می‌شود که وزن طبیعی یا نزدیک به طبیعی دارند و قصد دارند با حذف چربی موضعی از قسمت‌های خاصی از بدن، شکل و فرم ظاهری بدنشان را بهبود ببخشند.

 

لیپوساکشن چیست

 

لیپوساکشن در افرادی که پوستشان از خاصیت ارتجاعی مطلوبی برخوردار است، عملکرد بهتری دارد.

اگرچه چربی‌های مکیده ‌شده برای همیشه از بین می‌رود، اما اگر رژیم غذایی مناسب و ورزش نداشته باشید؛ بعد از چند ماه به همان وضعیت قبل عمل باز می‌گردید. در صورتی که سبک زندگی سالمی نداشته باشید، این احتمال وجود دارد که سلول‌های چربی باقی‌مانده بزرگ‌تر هم شوند.

توجه داشته باشید که لیپوساکشن روشی برای درمان چاقی مفرط و کاهش وزن نیست. همچنین نباید به آن به چشم راهکاری برای درمان سلولیت نگاه کرد؛ لیپوساکشن تنها یک عمل جراحی زیبایی است.

لیپوساکشن معمولا در نواحی زیر انجام می‌شود:

شکم

کمر

باسن

سینه

پهلوها

بازو

ران

غبغب

توجه کنید که لیپوساکشن در افرادی که رنگ و قابلیت ارتجاعی پوست آنها خوب است، نتیجه بهتری دارد. افرادی که پوست آنها فاقد خاصیت ارتجاعی است. ممکن است پوست در نواحی که تحت عمل قرار می‌گیرد، دچار افتادگی شود.

برای انجام عمل لیپوساکشن فرد باید بالای 18 سال باشد و از نظر سلامتی، در وضعیت مطلوبی قرار داشته باشد. افرادی که با مشکلاتی مثل بیماری قلبی و عروقی، دیابت یا ضعف سیستم ایمنی مواجه هستند، نباید تحت لیپوساکشن قرار بگیرند.

چه کسانی می‌توانند عمل لیپوساکشن را انجام دهند؟

برای اینکه تشخیص دهید که می‌توانید تحت عمل جراحی لیپوساکشن قرار بگیرید یا خیر، باید با پزشک متخصص مشورت کنید.

به‌طور کلی، افراد زیر کاندیدای خوبی برای عمل لیپوساکشن هستند:

پوست اضافی در آنها زیاد نیست (البته توجه داشته باشید که در کنار لیپوساکشن، می‌توانید عمل زیبایی آبدومینوپلاستی را نیز انجام دهید).

قابلیت ارتجاعی پوست آنها خوب است.

حجم عضلانی خوبی دارند.

چربی موضعی در بخشی‌هایی از بدن آنها با ورزش و رژیم از بین نرفته باشد.

از نظر جسمی و سلامتی در وضعیت خوبی قرار دارند.

به چاقی مفرط مبتلا نیستند یا اضافه وزن آنها زیاد نیست.

سیگاری نیستند.

اما اگر:

سیگار می‌کشید

بیماری مزمن دارید

سیستم ایمنی بدنتان ضعیف است

اضافه وزنتان بالاست

پوست شلی دارید

سابقه دیابت، بیماری قلبی و عروقی، تشنج و... دارید

داروهایی مصرف می‌کنید که خطر خونریزی را افزایش می‌دهند

گزینه مناسبی برای عمل لیپوساکشن نیستید.

عوارض لیپوساکشن

هر عمل جراحی جدی، خطر خونریزی، عفونت، واکنش نامطلوب به بیهوش را به همراه دارد. عوارض وابستگی زیادی به نوع عمل و مهارت‌های جراح دارد. مواردی که در زیر لیست شده است، بعضی از عوارض ناخوشایند لیپوساکشن است:

عوارض لیپوساکشن

حین عمل:

زخم شدن یا آسیب‌دیدگی سایر اعضای بدن

عوارض بیهوشی

سوختگی ناشی از تجهیزات مورد استفاده (مثلا پروب‌های سونوگرافی، حرکت کانولا و...)

آسیب عصبی

شوک

فوت (خطر مرگ بر اثر حساسیت به ماده بیهوشی از عوارض نادر لیپوساکشن است)

بلافاصله بعد از عمل:

آمبولی ریه؛ در صورتی که چربی وارد رگ‌های خونی شود و به ریه‌ها راه پیدا کنید، گردش خون در ریه را مسدود می‌کند. آمبولی ریه خطر مرگ را در پی دارد.

جمع شدن آب در ریه‌ها

لخته شدن چربی

عفونت

هماتوم (خونریزی زیر پوست)

سروما (نشت مایعات زیر پوست)

ورم و التهاب

نکروز پوست (مرگ سلول‌های پوستی)

واکنش به ماده بیهوشی و سایر داروها

مشکلات قلبی و کلیوی؛ با تزریق یا مکش مایعات، تغییر در سطح مایعات بدن ممکن است باعث برورز مشکلات قلبی و کلیوی شود.

عوارض دوران نقاهت:

کبودی شدید که برطرف شدن آن چند هفته طول می‌کشد.

ورم که ممکن است تا 6 ماه ادامه‌دار باشد.

بی‌حسی؛ ممکن است ناحیه جراحی‌شده دچار بی‌حسی شود که البته موقتی است.

درد شدید

عفونت؛ ابتلا به عفونت پوستی از عوارض‌های نادر لیپوساکشن است.

تغییر در حساسیت پوست

تغییر در رنگ پوست

تغییر شکل غیرعادی بدن

بی‌قاعدگی در ظاهر پوست؛ اگر خاصیت ارتجاعی پوست ضعیف باشد، زخم به روش غیرمعمولی بهبود یابد یا برداشتن چربی یکسان نباشد، ممکن است پوست ظاهری چروکیده پیدا کند یا برجستگی‌ها و فرورفتگی‌هایی روی آن ایجاد شود.

اگر دوست دارید از عمل خود نتایج رضایت‌بخشی را مشاهده کنید، حتما قبل از عمل با پزشک خود مشورت کنید. بهتر است شرایط جسمانی، داروهای مصرفی، انتظارات خود از عمل و.... را صادقانه با پزشک در میان بگذارید و از وی بخواهید توضیحات جامعی درباره عوارض عمل در اختیار شما قرار دهد.

عوارض طولانی مدت لیپوساکشن

عوارض بلند مدت لیپوساکشن می‌تواند متغیر باشد. لیپوساکشن سلول‌های چربی را به‌طور دائم از محل مورد نظر خارج می‌کند، بنابراین اگر مجددا وزن اضافه کنید، چربی همچنان در بخش‌های مختلف بدنتان ذخیره خواهد شد.

اگر چربی‌های جدید کبد و قلب را احاطه کنند، بسیار خطرناک خواهد بود. بعضی افراد دچار آسیب عصبی دائمی و تغییر در احساس پوست می‌شوند. بعضی دیگر ممکن است فرورفتگی یا برآمدگی را در ناحیه ساکشن‌شده تجربه کنند که از بین نخواهند رفت.

مدت نقاهت لیپوساکشن

دوره نقاهت لیپوساکشن به عواملی مانند سن افراد، وضعیت جسمانی وی، نوع عمل، ناحیه‌ای که لیپوساکشن در آن انجام شده است و مراقبت‌های پس از عمل بستگی دارد.

معمولا فرد چند ساعت بعد از عمل از بیمارستان مرخص می‌شود و استراحت سه روزه در منزل به وی پیشنهاد می‌شود. از آنجایی که درد عمل لیپوساکشن چندان شدید نیست، در اغلب موارد لازم نیست که بیمار در بیمارستان بستری شود؛ مگر آنکه لیپوساکشن در نواحی وسیعی از بدن انجام شده باشد.

مراقبت‌های قبل عمل

جراح ماهری را انتخاب کنید و درباره عوارض، نتایج، انتظارات و سایر جزئیات لازم با وی صحبت کنید.

آزمایش‌ها و ارزیابی‌های مهم پزشکی را انجام دهید.

یک هفته قبل از انجام عمل جراحی از مصرف داروهایی مثل آسپرین و مسکن‌ها خودداری کنید.

دو هفته قبل از عمل مصرف مواد مخدر را قطع کنید.

از مصرف داروهای ضد التهاب، آسپرین و داروهای گیاهی خودداری کنید؛ ممکن است باعث تشدید خونریزی در حین جراحی و دوره نقاهت شود.

مراقبت‌های بعد از عمل

در چند روز اول بعد از عمل از انجام فعالیت‌های ورزشی خودداری کنید.

برای کنترل ورم و فشرده کردن پوست لباس‌های چسبان بپوشید.

ممکن است دستگاه‌های کوچکی برای تخلیه مایعات اضافی در محل برش‌ها قرار گیرد. به‌طور کلی هرچه میزان تخلیه بیشتر باشد، میزان کبودی نیز کمتر خواهد بود.

آنتی‌بیوتیک‌ها و سایر داروهای تجویزشده را دقیقا طبق دستورالعمل پزشک مصرف کنید.

محل برش و زخم‌ها را با شستشوی روزانه با آب و صابون تمیز نگه دارید.

از استفاده از کمپرس یخ، پدهای حرارتی و باند در ناحیه برش‌خورده خودداری کنید.

آسپرین، ایبوبروفن و سایر داروهای ضدالتهابی می‌توانند باعث افزایش خونریزی شوند و واکنش ایمنی بدن به عفونت را تضعیف کنند.

مزایا و معایب لیپوساکشن شکم

مزایای لیپوساکشن:

لیپوساکشن، روش مطمئن و ایمنی برای حذف چربی از بدن است.

بدن شما را به شکل و فرم دلخواه‌تان می‌رساند.

لیپوساکشن روشی آسان برای پیکرتراشی بخشی از بدن است که ورزش یا رژیم غذایی قادر به بهبود آن نیست.

اگرچه لیپوساکشن عمل جراحی زیبایی است، اما برای درمان بیماری‌هایی مثل لیپوماس (تومور چربی خوش‌خیم)، ژنیکوماستی و... نیز کاربرد دارد.

مزایای لیپوساکشن

معایب لیپوساکشن:

گاهی اوقات ممکن است لیپوساکشن به پوست آسیب برساند و منجر به ایجاد لکه، کبودی، تورم و درد شود. به هرحال اینها عوارضی موقتی هستند و بعد از مدتی برطرف می‌شوند.

بعضی از عوارض جدی آن شامل واکنش‌های آلرژیک در حین عمل یا مصرف دارو، عفونت‌های ناشی از زخم‌هایی که کانولا ایجاد می‌کند، آسیب به اندام‌های داخلی (در موارد نادر) و... است. البته بروز این مشکلات بسیار نادر است و همه روزه صدها عمل موفقیت‌آمیز با نتایج رضایت‌بخش انجام می‌شوند.

در صورتی که سبک غذایی سالم و ورزش نداشته باشید، امکان تجمع مجدد چربی در محل ساکشن‌شده وجود دارد.

لیپوساکشن نوعی جراحی زیبایی برای بهبود شکل و فرم اندام است. لیپوساکشن جایگزینی برای کاهش وزن در افرادی که از اضافه وزن بالا رنج می‌برند، نیست و هرکسی نمی‌تواند تحت عمل جراحی لیپوساکشن قرار بگیرد. حتما جراح پلاستیک قابل اعتمادی را انتخاب کنید و از قبل درباره عوارض و خطرات احتمالی آن با پزشک جراح خود صحبت کنید. اگر لیپوساکشن را انجام داده اید و می خواهید بعد از انجام جراحی درد کمتری احساس کنید پیشنهاد می کنیم از شکم بند طبی استفاده کنید. تمام لوازم طبی آدور دارای استانداردهای تایید شده است و با خیال راحت می توانید از این لوازم استفاده کنید. 





ارسال نظر
captcha
ارسال نظر
captcha
ارسال نظر