Inner Banner
مقالات
امتیاز دهید :

روز خود را با کمردرد صبحگاهی شروع نکنید

روز خود را با کمردرد صبحگاهی شروع نکنید
تاریخ : ۱۴۰۰/۰۵/۰۲ / تعداد بازدید : 7338
فرض کنید یک روز پرمشغله در پیش رو دارید و شب گذشته سعی کرده‌اید با سروقت خوابیدن، خودتان را برای شروع یک روز پرانرژی و بانشاط آماده کنید. از خواب بیدار می‌شوید و با اولین حرکت، دردی در کمر خود حس می‌کنید. کمرتان خشک شده و به زور خود را از رختخواب بیرون می‌کشید تا بتوانید به کارهای خود برسید. 
متاسفانه روزی که قرار بود با انرژی بالا شروع شود، با کمر درد شروع شده است. این درد، در انعطاف‌پذیری بدنتان تاثیر گذاشته و امکان دارد کل روز همراه شما باشد.
در این مطلب، در مورد علت کمردرد صبحگاهی به شما توضیح خواهیم داد. بعد از آن، درباره راهکارهای درمان این درد، صحبت خواهیم کرد. با خواندن این متن، علت و راه درمان کمردرد خود را پیدا خواهید کرد.

علت کمردرد صبحگاهی چیست؟

 

اکثر افراد، کمردرد را در طول زندگی خود تجربه می‌کنند. اما متاسفانه افراد کمی به این درد اهمیت می‌دهند. بیشتر افراد مبتلا به کمردرد، تا زمانی که این درد اختلال و مشکلی اساسی برای آن‌ها ایجاد نکند، به سراغ درمان آن نمی‌روند.
اما دلیل کمردرد صبحگاهی برای افراد بسیاری مهم است، چرا که امکان تکرار آن در روزهای دیگر وجود داشته و می‌تواند عوارض شدیدتری در آینده داشته باشد. اما واقعا کمردرد صبحگاهی نشانه چیست؟
برخی اوقات، علت خشکی کمر در صبح کاملا طبیعی است. مایع مفصلی (مایعی که در بین مفاصل قرار دارد) در هنگام حرکت، در بدن به گردش درمی‌آید. علاوه بر آن، با گردش خون در بدن، اکسیژن و مواد مغذی وارد عضلات و بافت‌های همبند می‌شوند.

کمردرد صبحگاهی
در هنگام خواب، این جریان کاهش پیدا می‌کند و طبیعی است که در چند ساعت اولیه بعد از بیدار شدن، در مفاصل و کمر خود احساس خشکی کنید. 
اما این موضوع، تنها علت درد کمر در صبح نیست. کمردرد یکی از انواع دردهایی است که می‌تواند عوارض جانبی بیماری‌های مختلف باشد. در ادامه احتمالات دیگری که موجب کمردرد صبحگاهی می‌شوند را بررسی می‌کنیم.

دلایل مختلف کمر درد

همان‌طور که بیان کردیم، کمردرد صبحگاهی یا مداوم، ممکن است دلیل یا عارضه یک بیماری دیگر باشد. دلایل رایج این درد عبارتند از:

دیسک کمر:

دیسک و آرتروز کمر، در اثر ساییدگی مفاصل و پوکی استخوان ایجاد می‌شوند. این مشکل می‌تواند در اثر وارد شدن ضربه به کمر یا پیری، برای فرد رخ دهد. گاهی داشتن دیسک کمر، موجب می‌شود که صبح، فشار بیشتری به مهره‌های کمر وارد شود. برای درمان این بیماری، می‌توان با تجویز پزشک، از فیزیوتراپی، داروهای تزریقی یا کمربند طبی استفاده کرد. 
در برخی موارد، پزشک برای افرادی که مبتلا به دیسک کمر یا مشکلات ستون فقرات هستند، استفاده از کمربند یا کتف بند طبی را تجویز می‌کند که می‌توانید آن را از فروشگاه لوازم طبی یا تجهیزات پزشکی تهیه کنید. 

دلایل مختلف کمر درد

آیا پوشیدن کمربند طبی به کاهش کمردرد صبحگاهی کمک می‌کند؟

این سوالی است که بیشتر افراد مبتلا به دیسک کمر، می‌پرسند. پوشیدن کمربند طبی، با توجه به نوع و میزان آسیب وارد شده به کمر، توسط پزشک معالج توصیه می‌شود. این محصول طبی، به کاهش درد و بهبود کمر کمک شایانی می‌کند. پزشکان در بیشتر موارد، پوشیدن آن را در هنگام خواب توصیه نمی‌کنند، مگر برای افرادی که تحت جراحی قرار گرفته یا گروهی خاص، که برای درمان نیاز به پوشیدن آن در کوتاه مدت دارند. در نهایت می‌توان گفت، پوشیدن این محصول، تنها با توجه به تایید پزشک امکان پذیر است، در غیر این صورت، ممکن است موجب آسیب بیشتر به کمر شود.
فیرومیالژیا:
فیرومیالژیا نوعی بیماری است که با تاثیر بر نحوه پردازش سیگنال‌های درد در مغز، موجب تقویت درد می‌شود. فیرومیالژیا می‌تواند علت کمردرد صبحگاهی در زنان باشد؛ چرا که میزان ابتلا به این بیماری، در زنان بیشتر از مردان است. خستگی، سردردهای تنشی و اضطراب نیز از علائم فیرومیالژیا هستند. پزشکان متخصص برای کاهش درد این بیماری، راهکارهایی را به بیماران پیشنهاد می‌کنند. انجام دادن حرکاتی خاص که توسط پزشک آموزش داده می‌شود و رعایت برخی نکات، به کاهش این درد بسیار کمک می‌کند.

تاثیر کمربند طبی در کمردرد
بارداری:
بارداری، موجب تحریک عضلات کمر می‌شود. برخی زنان باردار از هفته هشتم، این درد را تجربه می‌کنند. علت کمردرد صبحگاهی در بارداری، به دلیل سفتی طولانی مدت عضلات و گرفتگی آن‌ها است.

تشک نامناسب:
اگر هرروز با درد کمر از خواب بلند می‌شوید، قبل از هر چیزی، وضعیت و مکان خواب خود را از نظر کیفیت بررسی کنید. 
تشک مناسب، با توجه به حالت بدن شما فرم می‌گیرد و این امر، از وارد شدن فشار به کمر جلوگیری می‌کند. عمر مفید یک تشک 9 تا 10 سال بوده و بهتر است بعد از آن، تشک خود را تعویض کنید.
فرم نامناسب خوابیدن:
خوابیدن بر روی شکم و یا کمر، موجب وارد شدن فشار بر ناحیه کمر و لگن می‌شود. درمان کمردرد ناشی از بد خوابیدن، اصلاح فرم و حالت خوابیدن است. اگر تنها در این صورت خوابتان می‌برد، بهتر است از یک بالشت، برای کاهش فشار وارده به کمر و لگن استفاده کنید. بهترین فرم و وضعیت برای خواب، خوابیدن به پهلو و جمع کردن پاها و قرار دادن یک بالشت در بین پاها است. 
علاوه بر مواردی که ذکر کردیم، درد کمر صبحگاهی می‌تواند به دلیل کمبود ویتامین یا مواد معدنی (مانند ویتامین D یا کلسیم)، انجام کارهای سنگین در روز‌های قبل، وارد شدن فشار به کمر و استرس باشد. همچنین کمردرد می‌تواند یکی از عوارض ناشی از بیماری‌های مختلفی باشد که نیاز به بررسی و درمان توسط پزشک متخصص دارد.
در نظر داشته باشید، اگر درد صبحگاهی کمر ناشی از بد خوابیدن، فشار زیاد یا تشک نامناسب باشد، با اصلاح این موارد، باید درد کاهش پیدا کند. اما اگر مدت زیادی درگیر این درد بوده‌اید، باید برای بررسی علت، حتما به یک پزشک متخصص مراجعه کنید.





ارسال نظر
captcha
ارسال نظر
captcha
ارسال نظر