Inner Banner
مقالات
امتیاز دهید :

دیسک کمر چیست

دیسک کمر چیست
تاریخ : ۱۳۹۹/۰۹/۰۱ / تعداد بازدید : 1430

کمر انسان از 5 مهره تشکیل شده و در بین مهره‌ها بالشتک‌ها یا صفحاتی از جنس غضروف قرار دارند که به آن‌ها دیسک گفته می‌شود. وظیفه اصلی دیسک‌ها در ستون فقرات بدن انسان، جلوگیری از ضربه‌ها و فشارهای احتمالی است. به عبارتی این بالشتک‌های غضروفی فشارهای وارد شده به ستون فقرات را جذب می‌کنند و به مهره‌های کمر امکان حرکت بهتر را می‌دهند. در ادامه به طور کامل می‌خواهیم درباره این عضو مهم و موثر در بدن انسان صحبت کنیم.

 

علائم دیسک کمر پیشرفته

بیماری دیسک کمر یکی از انواع کمر درد است که در بین زنان و مردان با شدت مساوی مشاهده می‌شود. مطابق با بررسی‌های انجام شده سن شروع این درد از 30 تا 50 سال است و در سال‌های اخیر روز به روز با سونامی ‌افزایش شیوع و کاهش سن ابتلا به کمر دردهای ناشی از دیسک کمر مواجه هستیم؛ به طوری که گاها حتی در رده سنی 16 تا 20 سال هم کمر دردهایی به علت فتق دیسک کمر ثبت شده است.

 

علائم دیسک کمر

اما از نشان‌های دیسک کمر چیست؟ در ادامه می‌خواهیم به علائم دیسک کمر به طور خلاصه اشاره کنیم تا در صورت مواجه با این درد بتوانید سریع نسب به درمان آن اقدام نمایید.

احساس ناتوانی یا گرفتگی در پاها و خصوصا درد پشت زانوها

بی حسی و ضعف عضلانی

احساس گزگز و مورمور و خواب‌رفتگی در پاها

احساس سوزش عضلانی

یکی از مهمترین علائم دیسک کمر، درد انتشاری در پاها است. این مورد جز متداول‌ترین موارد است و حدود 30 نوع علامت مختلف دارد.

از جمله علائم اولیه این درد با احساس ضعف در عضلات ناحیه کمر و شکم شروع می‌شود و به دنیال آن دیسک ضعیف می‌شود و به محض حادثه و بروز جابه جایی شروع به فشار بر روی رگ‌های اعصاب شده و موجب کمر درد، درد در ساق پا و ران می‌شود.

توجه داشته باشید که گاها پس از بروز علائمی ‌نظیر گزگز و مور مور شدن در پاها افراد گمان می‌کنند که به بیماری ام اس دچار شده اند؛ در حالی که خواب رفنگی پاها بیشتر به دلیل تحریک ریشه عصب توسط دیسک کمر است.

تشخیص دیسک کمر

 

برای تشخیص مشکل دیسک کمر راه‌های مختلفی وجود دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

تشخیص دیسک کمر

در روش اول زمانی که شما دچار کمر درد می‌شود و به پزشک مراجعه می‌کنید، وی از شما می‌خواهد که دراز بکشید و پای خود را به صورت عمودی بالا ببرید؛ سپس تست SLR و معایه انگشت شست و توایی راه رفتن بر روی پنجه و پاشنه را شما خواهد گرد.

تست MRI

تست نوار عصب و عضله در تشخیص دیسک کمر

از راه‌های دیگر تشخیص دیسک کمر میلوگرام و پرتونگاری است؛ که البته این روزها چندان هم متداول نیست.

لازم به ذکر است که تشخیص دیسک کمر به راحتی در منزل امکان پذیر نیست و حتما در صورتی که درد شدید در کمر و پاهای خود دارید به پزشک متخصص مراجعه کنید.

 

آیا دیسک کمر خوب می‌شود؟

 

درمان دیسک کمر کاملا بستگی به میزان آسیب وارد شده به دیسک این ماده ژلاتینی بین ستون فقرات دارد. اما آنچه که باید بدانید این است که بیش از 80 درصد از بیمارانی که به دردهای دیسک دچار می‌شوند بدون جراحی درمان می‌شوند و می‌توانند به زندگی عادی خود برگردند.

بهترین روش درمان دیسک کمر

یکی از راه‌های موثر در درمان دیسک کمر استراحت مطلق است، در این روش فرد باید برای مدت زمان 3 روز به استراحت مطلق بپردازد و تمامی ‌فعالیت‌های روزانه باید بر اساس آنچه که متخصص طب فیزیکی و توانبخشی تجویز کرده است انجام گردد. درمان دیسک کمر بستگی به سن و میزان بیرون زدگی دیسک از بین ستون فقرات دارد و آنچه که بیمار را در درمان این بیماری کمک می‌کند و اجرای دقیق مشاوران و پزشکان فیزیکی و توانبخشی است.

درمان دیسک کمر

از راه‌های دیگری که برای درمان دیسک کمر استفاده می‌شود فیزیوتراپی است؛ در این روش با گرم کردن و دادن ورزش‌های مخصوص دیسک را درمان می‌کنند و در صورتی که بیمار به هیچ کدام از روش‌های ارائه شده جواب ندهد، با انجام عمل جراحی لیزر یا جراحی‌های باز آسیب‌های وارده بر دیسک را درمان می‌کنند و فرد به زندگی عادی خود بر می‌گردد.

شایان ذکر است که استفاده از محصولات طبی نظیر کمربند طبی برای دردهای کمر می‌توانند بسیار موثر باشند و با نگه داشتن کمر در نقطه‌ای ثابت از حرکت‌های بی جهت و تکان‌های ناگهانی جلوگیری می‌کند.  

ورزش برای دیسک کمر

 

اغلب زمانی که افراد با دردهای کمر و دیسک مواجه می‌شوند سعی می‌کنند کمی‌ ورزش کنند و تصورشان بر آن است که شاید از کم تحرکی است که کمر درد گرفته‌اند. البته که ورزش می‌تواند در سلامتی افراد بسیار تاثیرگذار باشد اما باید توجه داشته باشید که گاها برای کسانی که دچار دیسک کمر و یا بیماری‌هایی از این قبیل هستند ورزش می‌تواند آسیب‌های جبران ناپذیری را برای به ارمغان بیاورد. از همین رو حتما در صورت دردهای شدید در کمر با یک پزشک متخصص در ارتباط باشید و ورزش‌هایی که تجویر می‌شوند را در طول بیماری خود انجام دهید. در ادامه به چند مورد از ورزش‌هایی که بتوانند در کاهش درد دیسک کمر به شما کمک کند را معرفی می‌کنیم.

ورزش اول تیلتینگ ورزشی کلیدی که در کاهش درد و حتی پیشگیری از دیسک کمر موثر است. در این نوع ورزش بیمار دراز می‌کشد و پاهای خود را به سمت خودش جمع می‌کند سپس کمرش را به سمت پایین فشار می‌دهد و برای مدت زمان 10 ثانیه این ورزش را ادامه می‌دهد.

ورزش دوم که برای کاهش دردهای دیسک کمر پیشنهاد می‌شود ورزش مک کنزی است. در این ورزش فرد باید روی شکم بخوابد و زیر شکم خود بالشی قرار دهد. سپس سر و گردن خود را مطابق با شکل بالا بیاورید و حدود 10 ثانیه در همین حالت بمانید. کمی‌ صبر کنید در صورتی که با انجام این ورزش احساس آرامش کردید می‌توانید تا 10 مرتبه آن را تکرار کنید. لطفا در این ورزش دقت کنید فقط باسن بچرخد ولی کمر از روی زمین بلند نشود .

ورزش سوم که برای درمان دیسک کمر می‌تواند کمک کننده باشد این است که پای خود را به سمت شکم جمع کنید و هر طرف را حدود 10 ثانیه بکشید. در صورتی که در حین انجام این فعالیت احساس خوبی داشتید می‌توانید تا 10 مرتبه آن را تکرار کنید.

توجه داشته باشید که بدون تجویز و اجازه پزشک هرگز اقدام به آب درمانی و راه رفتن در آب برای درمان دیسک کمر نکنید؛ چرا که اگر قوانین لازمه اجرا نشود ممکن است با مشکلات و آسیب‌های جدی تری مواجه شود.





ارسال نظر
سینا 3 سال قبل
لغو
پاسخ
0-

وزشی که با توصیه پزشک باشه خیلی به بهبود کمک می کنه ممنون از این مطلب