Inner Banner
مقالات
امتیاز دهید :

شکستگی‌های استخوان

شکستگی‌های استخوان
تاریخ : ۱۳۹۹/۰۸/۲۴ / تعداد بازدید : 27312

شکستگی استخوان یکی از متداول‌ترین مشکلاتی است که برای افراد در طول زندگی رخ می‌دهد. طبق آمار به‌دست آمده توسط محققان، هر فرد در طول زندگی خود دو بار با شکستگی استخوان مواجه می‌شود. در واقع شکستگی استخوان زمانی پیش می‌آید که فشار وارد شده بر استخوان از میزان مقاومت استخوان بیشتر باشد. 

شکستگی استخوان‌ها به عوامل مختلفی بستگی دارد. به طور مثال یکی از دلایل اصلی شکستگی را می‌توان سن افراد در نظر گرفت. یکی از مشکلات رایج در کودکان را می‌توان شکستگی استخوان آن‌ها معرفی کرد. البته شکستگی استخوان در سنین پایین‌تر، پیچیدگی کمتری نسبت به شکستگی استخوان افراد بزرگسال دارد. 

به طور کلی می‌توان اینگونه گفت که، همزمان با افزایش سن افراد، استخوان‌ها به مرور شکننده‌تر می‌شوند و در شکستگی‌ها، آسیب‌ جسمانی بیشتری را متحمل می‌شوند. 

ما در این مقاله سعی خواهیم کرد تا به معرفی انواع شکستگی‌ها بپردازیم و راهکارهای درمانی آن‌ها مانند استفاده از محصولات طبی را برای شما به طور کامل بررسی کنیم. 


انواع شکستگی های استخوان

همانطور که در بالا به آن اشاره کردیم، شکستگی استخوان از نظر علمی به از بین رفتن پیوستگی استخوان‌های بدن گفته می‌شود. شکستگی انواع مختلفی دارد، اما در کل می‌توان آن را در سه دسته‌بندی اصلی تقسیم‌بندی کرد. 

شکستگی استخوان ها

 شکستگی جابه‌جا شده 

 شکستگی جابه‌جا نشده 

 شکستگی باز و بسته 

 

شکستگی جابه‌جا شده چیست؟

در شکستگی جابه‌جا شده، استخوان‌ها به طوری شکسته می‌شوند که دو یا چند قسمت شکسته‌ شده استخوان، در راستای همدیگر قرار نمی‌گیرند. اگر قسمت‌های مختلفی از یک استخوان بشکند و تعداد شکستگی‌ها زیاد باشد، آن را خردشدگی استخوان می‌نامندشکستگی جابه‌جا نشده چیست؟ 

 

این نوع از شکستگی دقیقا مطابق نوع جابه‌جا شده است. تنها تفاوت میان این دو نوع از شکستگی آنجایی است که در شکستگی جابه‌جا نشده، استخوان‌ها بعد از شکستگی در راستای یکدیگر قرار دارند و جای اصلی استخوان‌ها تغییر نمی‌کند. 

 

شکستگی بسته چیست؟

 

شکستگی بسته یکی از انواع شکستگی است که امکان عفونت‌های عمیق استخوان را افزایش می‌دهد. در واقع در این نوع از شکستگی، زمان شکستگی استخوان هیچ‌گونه سوراخ و یا زخم باز بر روی پوست فرد مشاهده نمی‌شود. 



علائم شکستگی استخوان 

شکستگی استخوان مانند هر مشکل دیگری که برای جسم افراد پیش می‌آید، علائم خاص و مربوط به خود را دارد. این علائم می‌توانند ظاهری و یا درونی باشند. 

به طور کلی علائم شکستگی استخوان را می‌توان در پنج عنوان اساسی خلاصه کرد: 

 

علائم شکستگی استخوان

ایجاد تورم

 این علامت در واقع ساده‌ترین و اولین علامتی است که بعد از وقوع مشکل شکستگی استخوان اتفاق می‌افتد. در شکستگی‌ها به طور معمول، قسمت تیز استخوان، باعث پاره شدن و یا بریدن برخی از بافت‌های کنار محل آسیب دیده می‌شوند و تورم به وجود آمده در محل شکستگی به همین دلیل اتفاق می‌افتد.

 

تغییر شکل 

 

 بعد از بروز شکستگی استخوان، تغییر شکل و زاویه‌دار شدن استخوان به راحتی در محل آسیب دیده قابل رویت است. البته این موضوع در زمان‌هایی که استخوان دچار ترک‌خوردگی است، قابل رویت نیست. برای بررسی تغییر شکل، عضو آسیب‌دیده را با عضو سالم به طور کامل بررسی کنید. 

 

احساس درد بعد از لمس کردن محل آسیب‌دیده

عکس از شکستگی استخوان

 

 یکی از علائمی که با مشاهده و یا احساس آن می‌توان به شکستگی استخوان اطمینان پیدا کرد، حساسیت در قسمتی از عضو بدن است که آسیب‌دیدگی برای آن اتفاق افتاده است. پوشش محل آسیب‌دیده را کنار بزنید، به آرامی طول استخوان را لمس کنید، نقطه‌‌ای که به لمس کردن حساس بود، محل شکستگی استخوان است.

 

ناکارشدن عضو آسیب‌دیده

 حرکت دادن عضوی که دچار مشکل شکستگی شده است، تقریبا غیرممکن است. بعد از به وجود آمدن آسیب‌دیدگی در فرد، به دلیل درد بسیار زیادی که در محل آسیب‌دیده وجود دارد، توانایی حرکت عضو برای فرد بسیار سخت می‌شود. 

 

تغییر رنگ

 

 تغییر رنگ محل آسیب‌دیده، معمولا آخرین علامتی است که نشان‌دهنده شکستگی است. کبود شدن عضو آسیب‌دیده معمولا یک ساعت بعد از آسیب‌دیدگی اتفاق می‌افتد. 

 

 

انواع شکستگی دست 

دست یکی از مهمترین اعضای بدن هر فرد شناخته می‌شود. تمامی نقاط مختلف دست، روزانه با انواع چالش‌ها و برخوردها در ارتباط است. گاهی اوقات، برخی فشار‌های بیش‌ازحد و بیشتر از توان استخوان‌های دست، باعث شکستگی می‌شوند.

به طور کلی رایج‌ترین قسمت‌هایی که در دست دچار آسیب‌دیدگی و شکستگی می‌شوند، مچ و بازو است. شکستگی مچ می‌تواند به شدت خطرناک باشد و باعث آسیب‌دیدگی‌های جبران‌ناپذیر شود. در شکستگی بازو دست به‌دلیل تعدد ماهیچه‌ها و ... نیز، شکستگی می‌تواند منجر به پاره شدن عضلات شود. 

شکستگی مچ دست

شکستگی اسکافویید یا استخوان ناوی یکی از رایج‌ترین انواع شکستگی مچ دست است. به عبارت دیگر می‌توان این شکستگی را بدترین نوع شکستگی دست نیز نام‌گذاری کرد. این آسیب‌دیدگی معمولا زمانی رخ می‌دهد که فرد با کف دست خود بر روی زمین فرود بیاید. این شکستگی در افراد مسن و کودکان بسیار کمتر دیده شده است. 

به طور کلی می‌توان گفت مچ دست انسان از هشت استخوانچه مختلف تشکیل شده است. یکی از این استخوان‌ها، اسکافویید نام دارد. استخوان اسکافویید در واقع محل اتصال مچ دست به ساعد است. 

این نوع از شکستگی در بیشتر مواقع به درستی توسط شخص تشخیص داده نمی‌شود. در بسیاری از موارد درد مچ بسیار کم بوده و فرد می‌تواند با تحمل مقدار کمی از درد فعالیت روزانه خود را ادامه دهد.

در اکثر مواقع، افراد درد شکستگی استخوان اسکافویید را با رگ‌به‌رگ شدن مچ دست اشتباه می‌گیرند و بعد از گذشت زمان طولانی به پزشک معالج مراجعه می‌کنند. 

بعد از مراجعه به پزشک و شروع درمان، یکی از بهترین راهکارهای درمانی که می‌تواند سرعت بهبود استخوان و آسیب‌دیدگی را افزایش دهد، استفاده از ساپورت های دست مانند مچ‌بندهای طبی و ... است. 

 

شکستگی بازو 

 

شکستگی بازو (سر استخوان بازو) نوعی از آسیب‌دیدگی است که به طور معمول در میان افراد مسن بیشتر رخ می‌دهد. این شکستگی بیشتر بر اثر افزایش فشار وارده بر روی بازو اتفاق می‌افتد. البته این نوع شکستگی در افراد مسن بیشتر به‌دلیل پوکی استخوان به وجود می‌آید. 

تشخیص این شکستگی بسیار سخت بوده و تنها توسط دستگاه‌های عکس‌برداری پیشرفته امکان‌پذیر است. یکی از علائمی که شاید بتوانید از طریق مشاهده آن، شکستگی بازو را تشخیص دهید، خون‌مردگی ایجاد شده در سطح آسیب‌دیده است. البته به‌وجود آمدن خون‌مردگی بعد از چند روز اتفاق می‌افتد. 



به طور کلی علائم شکستگی دست را می‌توان به صورت زیر شرح داد: 

درد ناگهانی و شدید 

ناتوانی در ادامه فعالیت روزانه 

 تورم در محل شکستگی استخوان 

 تغییر رنگ دست (کبودی و خون‌مردگی در قسمت آسیب‌دیده)

 احساس درد در هنگام لمس کردن محل آسیب‌دیده 

 احساس درد هنگام حرکت مفاصل 


انواع شکستگی پا 

بعد از دست‌ها، یکی دیگر از اعضای بدن که بخش بزرگی از فعالیت‌های روزانه ما را به دوش می‌کشند، پاها هستند. استخوان‌ها و عضلات موجود در پای افراد، روزانه میزان فشار بسیار زیادی را تحمل می‌کنند و در برخی از حالات به علت افزایش فشار وارده به استخوان و یا عضله، شکستگی در استخوان رخ می‌دهد. 

شکستگی‌های پا نیز بر اساس نوع محل آسیب‌دیده تقسیم‌بندی می‌شوند. به طور مثال دو نقطه از پا که امکان شکستگی در آن‌ها به مراتب بیشتر از سایر نقاط است، مچ و استخوان‌های کف پا هستند.

به طور کلی می‌توان گفت که شکستگی مچ پا، بدترین شکستگی پا و جز بدترین شکستگی‌های استخوان بدن شمرده می‌شود. 

شکستگی مچ پا

یکی از اصلی‌ترین دلایلی که مچ پا نمی‌تواند فشار وارده بر خود را تحمل کند و دچار آسیب‌دیدگی می‌شود، افزایش وزن فرد است. هر چه تعداد استخوان‌های دچار شکستگی بیشتر باشد، مفصل مچ ناپایدارتر خواهد شد و میزان درد تشکیل شده در فرد بسیار بیشتر خواهد بود. 

شکستگی مچ پا نیز بر اساس نوع محل آن به صورت زیر دسته‌بندی خواهند شد:

شکستگی قوزک خارجی پا

شکستگی قوزک خلفی پا 
شکستگی قوزک داخل پا  شکستگی دو قوزکی 

شکستگی سه قوزکی 

آسیب به سندسموز 


از مهم‌ترین دلایل شکستگی مچ پا می‌توان به موارد زیر نیز اشاره کرد: 

 

پیچ‌خوردگی مچ پا

خم‌کردن مچ پا

لغزیدن و زمین‌خوردن

ضربه در حوادث رانندگی 

 

 

6 علت اصلی که نشان‌دهنده شکستگی مچ پا هستند:

احساس درد شدید بلافاصله پس از آسیب ورم

کبودی 

حساسیت نسبت به لمس
عدم توانایی تحمل وزن در پای آسیب‌دیده
تغییر شکل و فرم پا 

 

همانطور که در بالا به آن اشاره کردیم، شکستگی مچ پا، جز بدترین شکستگی‌های پا شناخته می‌شود. بعد از مراجعه به پزشک معالج متخصص و گذراندن دوره نقاهت، استفاده از ساپورت‌های پا می‌تواند زمان بهبودی عضلات و استخوان شکسته پا را تا حد بسیار زیادی کاهش دهد. 


درمان خارش محل شکستگی به زبان ساده 

یکی از مشکلات رایجی که افراد بعد از شکستگی با آن دست و پنجه نرم می‌کنند، احساس خارش در محلی است که استخوان دچار شکستگی شده و آن محل توسط پزشک گچ گرفته شده است. 

بسیاری از افراد بعد از احساس خارش، از میله‌های بلند و یا سیخ برای از بین بردن خارش محل شکستگی استفاده می‌کنند. از نظر افراد متخصص استفاده از این میله‌ها و ... می‌تواند بسیار برای پوست مضر باشد. یکی از مضراتی را که می‌توان به طور کلی نام برد، احتمال عفونت محل شکستگی است و اگر عفونت اتفاق بیفتد، با توجه به غیرقابل رویت بودن این محل آسیب‌دیده، خطر افزایش میزان عفونت بیشتر می‌شود. 

برای رفع خارش پوست می‌توانید از سشوار سرد استفاده کنید. هوای خنک و چرخش هوا در گچ، باعث می‌شود تا احساس خارش تا حد قابل توجهی از بین برود. 


استفاده از محصولات طبی برای مراقبت‌ های بعد از شکستگی 

محصولات طبی با هدف بهبود کیفیت زندگی افراد به وجود آمدند، همه‌ی ما در زندگی به نحوی با مشکلات جسمی یا بیماری‌های فیزیکی برخورد داشته‌ایم. دلایل مختلفی باعث ایجاد این مشکلات می‌شوند. افزایش سن، فشار عصبی، عادات اشتباه و آسیب‌های ناگهانی از جمله دلایلی هستند که باعث ایجاد آسیب‌دیدگی‌های زیادی مانند شکستگی استخوان می‌شوند.

 با استفاده از محصولات طبی در انجام بعضی از فعالیت‌های روزانه می‌توانید به راحتی از ایجاد برخی آسیب‌دیدگی‌ها جلوگیری کرد.

همچنین در صورت احساس درد در هر نقطه‌ای از بدن، هرچه سریع‌تر به درمان آن بپردازید، تا از پیشرفت و تبدیل آن به بیماری‌های حاد جلوگیری کرده باشید.

لوازم طبی به طور کلی به 4 دسته تقسیم می‌شوند:

 ساپورت‌های گردنی

 ساپورت های دست

 ساپورت های تنه

 ساپورت های پا

برای مثال در موارد زیر استفاده از لوازم طبی را به شما پیشنهاد می‌کنیم:

 مراقبت‌های بعد از شکستگی مچ دست 

 مراقبت‌های بعد از شکستگی بازو دست 

 مراقبت‌های بعد از شکستگی استخوان کف پا 

 استفاده در حین شکستگی شانه 

 و ..... 


حرف آخر

همانطور که بارها در قسمت‌های قبلی به آن اشاره کردیم، اعمال فشار بیش از حد به استخوان‌ها، باعث آسیب‌دیدگی عضلات و در برخی اوقات باعث شکستگی استخوان‌ها می‌شوند. بسیاری از انواع شکستگی استخوان در دنیای امروز وجود دارد و با پیشرفت روزافزون تکنولوژی، راهکارهای درمانی آن بیشتر شده و مدت زمان درمان این آسیب‌دیدگی‌ها نیز کاهش پیدا کرده است. 

یکی از دلایلی که باعث کاهش طول درمان افراد شده، تولید محصولات طبی مانند ساپورت‌های دست، پا، گردن و ... است. استفاده از این محصولات به افراد این امکان را می‌دهد تا بعد از گذراندن دوره درمان اصلی (استفاده از گچ یا آتل)، فشار وارده به محل آسیب‌دیده را کنترل کرده و از بروز دوباره مشکلات جلوگیری کنند. 






ارسال نظر
deriS,ss 3 سال قبل
لغو
پاسخ
0-

سلام بنده در حادثه ای یکی از مهره های پایین کمرم شکست ولی احتیاج ب عمل ندارم و کمربندLSO برایم تجویزشد،و در روز اول پزشک توصیه کرد شبها بریس را باز کنم و بدون آن بخوابم اما شب اول ک بدون آن خوابیدم براثر کوچکترین حرکتی درست مثل روز اول حادثه درد خیلی شدیدی سراغم میامد و صبح نیز برای بلندشدن فشار زیادی ب مهره ام واردشد ک باعث درد غیرقابل تحمل در کمرم شد. بنابراین از شب بعدی برای دیدن نتیجه با کمربند خابیدم ک درد کمرم خیلی نسبت ب شبهای قبل بهتر بود فقط صبحها درد بلندشدن بعلت فشار ب ناحیه شکسته را داشتم اما تا ۲شب بعد کاملا برطرف شد البته بلندشدن با احتیاط کامل انجام میدهم. ولی وقتی در یکی از شبها باز بریس را هنگام خواب باز کردم باز هم هنگام جابجاشدن در خواب درد سراغم میآمد ولی ن ب شدت شبهای اول کمی بهتر شده بودم اما از این ترس دارم ک فشار و تحمل درد در محل شکسته بهبودی ک با پوشیدن کمربند طی ای مدت کسب کردم را خراب کند و باز هم باعث باز شدن جوش استخوانم شود پس تصمیم گرفتم فعلن فقط شبها کمربند را شُل کنم و تا کمتر شدن دردم شبها با آن بخوابم حال چند سوال از جناب دکتر دارم: آیا شب با کمربند خوابیدن باعث تاثیر منفی در درمان و جوش استخوان مهره ام دارد؟ بجای باز کردن و خوابیدن بدون بریس در شب میتوانم روزها چندساعت آن را باز کنم؟ در چند جا نوشتن استفاده بیش از ۱ماه باعث ضعیف شدن عضلات کمر میشود، پزشک معالج بنده فرمودن مدت استفاده من از کمربند بستگی ب روند درمان از ۱ماه تا نهایتاً ۳ماه است، چنانچه مجبور باشم بیشتراز ۱ماه کمربند استفاده کنم آیا ضعیف شدن عضلات کمرم قابل درمان است؟ مشکلی بعدها برایم بوجود نمی آورد؟ اکنون کمتراز ۲۰روز از شکستگی مهره کمرم (۱۵_۲۰روز) میگذرد چند مدت دیگر میتوانم فیزیوتراپی را شروع کنم؟ بنده از شیر خالص و طبیعی گاومیش ک جزء پرچربترین شیرها است استفاده میکنم، آیا برای جوش خوردن استخوان شکسته مفید است یا ضرر دارد؟ باتشکر فراوان___ دریس هستم ۴۰سال سن دارم

سهیلا 3 سال قبل
لغو
پاسخ
0-

پوکی استخوان میتونه روند شکستگی رو سریع کنه و با درمانشو طولانی تر بکنه

ادمین 3 سال قبل
0-

سلام. بله دقیقا همین طور هست. برای اینکه جلوگیری از پوکی استخوان در سنین بالاتر نداشته باشید. اگر سن پایین تری دارید حتما ورزش و ویتامین های مورد نظر خودتان را مصرف کنید تا از عواقب همانند شکستگی استخوان جلوگیری کنید. اگر سن شما بالا هست حتما به دکتر مراجعه کنید تا استخوان های شما شکست نشود.