Inner Banner
مقالات
امتیاز دهید :

هر آنچه که در مورد درمان خارپاشنه باید بدانید

هر آنچه که در مورد درمان خارپاشنه باید بدانید
تاریخ : ۱۴۰۰/۰۴/۲۹ / تعداد بازدید : 13407

پای انسان به عنوان عضوی که بیشتر طول روز در کفش قرار دارد، در معرض بیماری‌های متفاوتی قرار می‌گیرد. شاید درباره خار پاشنه پا شنیده باشید. خار پاشنه موجب درد در کف پا شده و دشواری در راه رفتن را به همراه دارد. اما چقدر درباره این بیماری اطلاع دارید؟ اگر می‌خواهید بدانید علت و درمان خار پاشنه چیست و از کجا بفهمیم خار پاشنه داریم، با ما همراه باشید. در این مقاله به طور کامل درباره این موضوع صحبت خواهیم کرد.

خار پاشنه چیست؟

خار پاشنه، یک زائده‌ استخوانی است که به دلیل رسوب کلسیم، در قسمت تحتانی استخوان پاشنه ایجاد می‌شود. این زائده استخوانی، می‌تواند در شکل یا اندازه‌های مختلف تشکیل شود. در نظر داشته باشید که خار پاشنه لزوما با چشم قابل مشاهده نیست و در برخی موارد، برای تشخیص آن، به عکس‌برداری نیاز است

.

خار پاشنه چیست

خار پاشنه در کدام قسمت پا است؟

خار پاشنه، ممکن است در دو قسمت از پا به‌وجود آید: در کف پا، بین قسمت پاشنه و قوس کف پا، یا در پشت پاشنه پا، بین تاندون آشیل و پاشنه پا

علت خار پاشنه

 

همان‌طور که اشاره کردیم، دو نوع خار پاشنه وجود دارد که علت به وجود آمدن هرکدام از آن‌ها را در ادامه توضیح خواهیم داد.

 در کف پا یک رباط ضخیم به نام فاشیای پلانتر وجود دارد. این رباط، پاشنه پا را به انگشتان متصل کرده و از قوس پا در هنگام راه رفتن محافظت می‌کند. زمانی‌که این رباط در معرض کشش بسیار قرار گیرد، در قسمت کف پا امکان ایجاد خار پاشنه وجود دارد.

 اگر به تاندون آشیل، که پشت ساق پا بوده و به پاشنه متصل است، بیش از حد فشار وارد شود، خار در پشت پاشنه پا به وجود می‌آید.

علائم خار پاشنه چیست؟

بسیاری از افرادی که خار پاشنه دارند، به دلیل این‌که دردی برای آن‌ها ایجاد نمی‌کند، متوجه این موضوع نمی‌شوند.

با این حال، افرادی که دچار خار پاشنه می‌شوند، بیشتر علائم زیر را دارند:

درد شدید در پاشنه خود احساس می‌کنند، به‌خصوص زمانی‌که به پاشنه خود فشار می‌آورند؛ افراد این درد را مانند فرو رفتن سوزن در کف پا تشبیه می‌کنند. این درد از پاشنه تا ساق پا حس می‌شود.

علائم خار پاشنه

صبح‌ها در هنگام راه رفتن، به خصوص در اولین قدم‌ها، دچار مشکل می‌شوند.

التهابی که در اثر کشیده شدن عضلات و تاندون‌ها به وجود می‌آید، موجب می‌شود که افراد در قسمت پاشنه پای خود احساس گرما کنند.

اما در پایان دقت داشته باشید، به دلیل این که علائم خارپاشنه مشابه دیگر بیماری‌ها بوده و وجود آن با چشم قابل تشخیص نیست، برای تشخیص بیماری، باید به پزشک ارتوپد مراجعه کنید. پزشک با استفاده از عکس‌برداری، وجود خارپاشنه را تشخیص می‌دهد.

چه عواملی باعث ایجاد خار پاشنه می‌شود؟

خار پاشنه به یک‌باره در افراد به وجود نمی‌آید. هریک از عوامل زیر، در طولانی مدت، می‌تواند موجب ایجاد خارپاشنه در افراد شود.

فشار زیاد:

رایج‌ترین علت ایجاد خار پاشنه، فشار زیاد هنگام راه رفتن است. حرکاتی همچون ایستادن طولانی مدت یا انجام ورزش‌هایی مانند دویدن، پریدن و انجام حرکات آکروباتیک که به رباط و تاندون‌های کف پا فشار وارد کرده یا موجب ساییده شدن استخوان پاشنه می‌شود، می‌توانند باعث ایجاد خار پاشنه شوند.

درمان خار پاشنه

در واقع کشش و فشار بیش از حد، موجب می‌شود تا کلسیم در قسمتی که رباط و تاندون به استخوان متصل می‌شود، رسوب کند. بدن، این رسوب کلسیم را برای پاسخگویی به این فشار، تلاش برای انعطاف‌پذیری بیشتر و بازیابی خصوصیت کشش طبیعی ایجاد می‌کند.

چاقی:

اضافه وزن موجب می‌شود تا پاها وزن بیشتری را تحمل کنند. هر‌چه به پاها نیروی بیشتری وارد شود، احتمال ایجاد خار پاشنه زیاد می‌شود. برای برخی افراد این سوال پیش می‌آید که: آیا پیاده‌روی برای خار پاشنه مضر است؟ پاسخ این است که پیاده روی زیاد، به خصوص در افرادی که اضافه وزن زیادی دارند، احتمال ایجاد خارپاشنه را زیاد می‌کند.

کفش‌های نامناسب:

پوشیدن کفش‌هایی که از قوس کف پا و رباط‌ها حمایت نمی‌کند، مانند صندل‌های فلیپ فلاپ، یکی دیگر از علت‌های ایجاد خار پاشنه است.

افزایش سن:

با افزایش سن، رباط‌ها و تاندون‌ها توانایی جذب شوک و فشار طولانی مدت را از دست می‌دهند و احتمال بروز خارپاشنه افزایش می‌یابد.

ضربه و آسیب:

ضربه و آسیب دیدن کف پا، به تاندون و رباط آن قسمت آسیب وارد می‌کند و می‌تواند باعث ایجاد خار پاشنه شود.

اگر خارپاشنه درمان نشود چه می‌شود؟

عدم درمان خارپاشنه موجب می‌شود که فرد در راه رفتن دچار مشکل شود. علاوه بر آن، امکان آسیب دیدن غشای چربی پا نیز وجود دارد.

درمان خار پاشنه

حتما تا اینجا، برایتان سوال شده است که خار پاشنه چگونه درمان می‌شود؟ اقدام اول برای درمان خار پاشنه پا، استراحت کردن است. با توجه به میزان درد پا، ممکن است پزشک تا زمان کم شدن التهابات، برای بیمار استراحت تجویز کند.

قرار دادن وزن خود بر روی پا، ممکن است درد را بیشتر و روال درمان را آهسته‌تر کند. خار پاشنه، درمان‌های متفاوتی دارد که پزشک با توجه به میزان درد و نتایج عکس‌برداری، یکی از راهکارهای زیر را همراه با استفاده از لوازم طبی، به شما پیشنهاد می‌کند.

کمپرس سرد:

قرار دادن کمپرس سرد به مدت 15 دقیقه در محل درد، با بی‌حس کردن موقت، باعث کاهش میزان درد و التهاب آن می‌شود.

تزریق داروهای ضد التهاب:

در مواردی که درد و التهاب خارپاشنه زیاد است، پزشک، تزریق آمپول خار پاشنه را توصیه می‌کند. این آمپول، به کاهش التهاب و درد پا کمک بسیاری می‌کند.

داروهای مسکن:

دردهای کوتاه مدت ممکن است با مسکن‌هایی مانند استامیوفن و ایبوپروفن کاهش یابد.

تمرینات کششی و فیزیوتراپی:

انجام ورزش برای خار پاشنه، یکی دیگر از راه‌های درمان آن است. از آنجا که دارو و قرص ضد التهاب، درد را برای مدتی کاهش می‌دهد، پزشک فیزیوتراپ ممکن است به شما انجام ورزش را توصیه کند. تمرینات ورزشی و کششی زیادی وجود دارد که برای تقویت عضله و رباط‌های پا مناسب بوده و مانع از درد طولانی مدت پا می‌شود.

پوشیدن کفش‌های مخصوص:

کفش طبی برای خار پاشنه پا، از دیگر روش‌های درمان است. کفش طبی از ساییدگی پاشنه جلوگیری کرده و از قوس میانی پا محافظت می‌کند.

جراحی خار پاشنه:

در حال حاضر، جراحی خار پاشنه با لیزر، آخرین گزینه پزشکان برای درمان است. هدف از جراحی، از بین بردن کامل خار پاشنه و افزایش تحرک در پا است.

جراحی خار پاشنه

چگونه می‌توان از خارپاشنه جلوگیری کرد؟

برای جلوگیری از این درد مزمن، باید به سلامت کلی پا توجه بیشتری کرد. بنابراین در طول روز، مراقب فشارهای وارد شده به پای خود باشید.

اگر در پایان روز در کف پای خود احساس درد می‌کنید، از کمپرس یخ برای کاهش درد استفاده کرده و به خود استراحت دهید. همچنین برای پیاده‌روی، از کفش‌های مناسب استفاده کنید تا از فشار و صدمه به کف پا جلوگیری کنید.

امیدواریم این مطلب برایتان مفید بوده و به شما کمک کرده باشد. خوشحال می‌شویم تجربه‌های خود را در این رابطه با ما به اشتراک بگذارید.