درد کمر یکی از دردهایی است که میتوان گفت افراد در سنین مختلف، حداقل یک بار آن را تجربه میکنند. خیلی از افراد با انجام چند راهکار ساده، میتوانند از این درد رها شوند. اما در برخی از افراد، این مشکل تبدیل به یک درد مزمن میشود که درمان آن، طولانی مدت خواهد بود.
برخی متخصصین معتقد هستند اگر این درد به مدت سه ماه یا بیشتر طول بکشد، به عنوان یک درد مزمن شناخته میشود. در این مدت با انجام راهکارهایی ممکن است این درد کمی تسکین پیدا کند، اما کاملا از بین نمیرود.
ما در این مقاله قصد داریم به صورت مختصر درباره علت کمر درد،
انواع کمر درد و
درمان کمر درد و پادرد صحبت کنیم. با ما همراه باشید تا در این رابطه به اطلاعات بیشتری دست پیدا کنید.
علت درد کمر چیست؟
ستون فقرات، شامل قسمتهای مختلفی است، مانند: مهرهها، دیسکها و تاندونها. کمر شما در طول روز، تحت تکانههای شدیدی قرار میگیرد، مانند پیچ خوردن، کشیده شدن یا تحت فشار قرار گرفتن به دلیل وضعیت نامناسب بدن در هنگام نشستن. اگر برایتان سوال شده که کمر درد نشانه چیست، ممکن است علت کمردرد شما یک یا چند مورد از موارد زیر باشد که از رایج ترین علت های درد کمر و لگن هستند:
عضله یا تاندون کشیده شده
به دلیل کشیده شدن عضلات پشت کمر به همراه تاندونها، فرد دچار گرفتگی یا اسپاسم و کمر درد شدید میشود. علت کشیده شدن عضلات و تاندونها میتواند بلند کردن اشیای سنگین یا خوابیدن در وضعیت نامناسب باشد. برای درمان گرفتگی کمر باید ورزش کنید تا عضلات کمر قوی شوند.
التهاب
در این حالت، مهرههای کمر به علت واکنش طبیعی بدن نسبت به آسیبدیدگی یا بیماری، دچار التهاب میشوند. التهاب مهرهها، درد گودی کمر را به همراه دارد. طولانی شدن این التهاب، میتواند موجب درد مزمن در کمر و ستون فقرات شود.
آرتروز
آرتروز نوعی التهاب مزمن است که مفاصل بدن از جمله مهرهها را تحت تاثیر قرار میدهد. درد آرتروز با سفتی و تورم در کمر همراه است. این بیماری در افراد مسن رایجتر است.
پوکی استخوان
پوکی استخوان باعث کاهش توده در استخوان میشود. این کاهش توده، مقاومت استخوانها را کاهش داده و احتمال شکستن استخوان را افزایش میدهد. در پوکی استخوان، مهرههای کمر بیشتر در معرض خطر قرار دارند.
دیسک کمر
دیسکها بالشتکهایی هستند که در بین استخوانهای ستون فقرات قرار میگیرند. زمانی که دیسک از میان استخوان بیرون بزند یا آسیب ببیند، حرکت استخوانهای ستون فقرات، درد زیادی را به همراه خواهد داشت.
سیاتیک
سیاتیک یکی از بیماریهایی است که در اثر فشرده شدن و تنگی کانال نخاع یا پارگی دیسک به وجود میآید.
سیاتیک میتواند علت درد در ناحیه گودی کمر باشد. این درد شدید، از ناحیه کمر شروع شده و لگن و پاها را درگیر میکند. در این حالت، فرد احساس سوزش و کرختی در پای خود دارد.
تنگی کانال نخاعی
تنگی کانال نخاعی نیز میتواند علت کمردرد هنگام ایستادن باشد. این درد در هنگام راه رفتن شروع شده و زمانی که فرد میشیند، کاهش پیدا میکند . درواقع هنگامیکه به فضای کوچک وسط ستون فقرات، جایی که اعصاب قرار گرفته، فشار وارد شود، این مشکل بهوجود میآید.
علائم تنگی کانال نخاعی را میتوان موارد زیر دانست:
•
درد گودی کمر
•
سیاتیک
•
مشکل در راه رفتن
•
بیحسی در یک یا هر دو پا
فشار
ستون فقرات نقش مهمی در صاف نگه داشتن بدن دارد. عوامل متعددی موجب میشود تا ستون فقرات تحت فشار قرار بگیرد. اضافه وزن، یکی از این عوامل است. اضافه وزن موجب میشود در هنگام فعالیت، فشار زیادی به عضلات و مهرههای کمر وارد شود. به عنوان مثال، علت کمردرد در زنان باردار، افزایش وزن است. علاوه بر آن، تغییر هورمونها و تغییر فرم عضلات شکم با رشد کودک نیز علت کمر درد در بارداری است.
فیبرومیالژیا
علت این بیماری، ناهنجاری در سیستم عصبی است. از این بیماری اطلاعات کاملی موجود نیست و محققین هنوز در حال بررسی درباره فیبرومیالژیا و علل آن هستند. اما این بیماری میتواند به شدت مهرههای کمر را درگیر کند.
برای درمان درد کمر چه باید کرد؟
در ادامه راهکارهایی را برای کاهش درد، ارائه خواهیم کرد. توجه داشته باشید که اگر درد کمر شما مزمن است، باید حتما به پزشک مراجعه کنید و برای درمان، طبق تجویز پزشک خود عمل کنید.
نقش ورزش در درمان کمر درد
همه ورزشها برای درمان کمردرد مناسب نیستند و باید تحت نظر فیزیوتراپ و متخصص، حرکات اصلاحی کمر را انجام دهید. ورزش برای درد کمر و پا، بسیار موثر بوده و به کاهش درد و تسریع روند درمان کمک میکند. جهت انجام دادن ورزش برای کمر درد، از انجام حرکات کششی مانند لمس انگشتان پا به وسیله دست و دراز نشست پرهیز کنید. تمرینات باید آرام و کنترل شده و با توجه به نوع درد کمر شما باشد. همچنین زنان باردار میتوانند با انجام ورزش، کمر درد خود را بهبود میبخشند.
استفاده از کمپرس های سرد/گرم
اگر به دنبال درمان کمردرد در پنج دقیقه هستید، کمپرسهای سرد و گرم، کمک بسیاری به کاهش و تسکین درد در میکنند. کمپرسها، برای درمان گرفتگی کمر و تنگی نخاع بسیار مناسب هستند و اثر فوری دارند.
با توجه به نوع دردی که دارید، باید سرد یا گرم بودن کمپرس را انتخاب کنید. اگر درد کمر، حاد است باید از کمپرس یخ، و اگر مزمن و بسیار حاد است، باید از کمپرس گرم استفاده کنید. همچنین اگر پس از ورزش، سعی در کاهش درد دارید، باید از کمپرس یخ استفاده کنید.
استفاده از کمپرس، برای درمان کمردرد در بارداری نیز موثر است.
استفاده از کمربند طبی برای درمان کمر درد
کمربند طبی یکی از
تجهیزات پزشکی است که در اکثر مواقع برای درمان درد کمر توسط پزشک تجویز میشود. کمربند طبی با اصلاح فرم ستون فقرات، به کاهش درد و فشار وارد شده به آن کمک میکند. شما میتوانید این محصول را از سایت آدور به صورت آنلاین تهیه کنید. آدور یکی از معتبرترین وبسایتها در حوزه فروش
لوازم طبی است.
کرم و قرص شل کننده عضلات برای درمان کمر درد
دارو و قرص یکی از راهکارهایی است که افراد برای درمان کمر درد، از آن استفاده میکنند. اما حتما قبل از آن، باید علت کمر درد خود را بدانید و طبق تجویز پزشک عمل کنید. بیشتر افرادی که دچار گرفتگی عضلات در ناحیه کمر یا درد سیاتیک میشوند، از پماد برای کاهش درد استفاده میکنند. بهترین پماد برای کمر درد و گرفتگی، پماد گیاهی رزماری است.
یوگا
یوگا یک ورزش مناسب برای رفع کمر درد است. حرکات کششی این ورزش به کاهش درد کمک میکند. بهتر است برای انجام این ورزش، از یک مربی حرفهای کمک بگیرید تا با انجام حرکات، به بدن خود آسیب نزنید.
تاثیر پوشیدن کفش طبی در درمان کمر درد
پوشیدن کفش مناسب، موجب کاهش فشار وارد شده به کمر و حفظ فرم ستون فقرات شده و به درمان درد کمر میکند.
کاهش استرس
استرس در طولانی مدت، به جنبههای مختلف سلامتی جسم، از جمله کمر، آسیب میزند. ورزش برای کاهش استرس و تقویت عضلات بسیار موثر است.
اصلاح نحوه خوابیدن
نحوه و وضعیت خوابیدن، در درد کمر بسیار تاثیر دارد. سعی کنید روش خوابیدن و تشک خود را طبق اصول استاندارد منطبق کنید.
اصلاح نحوه زندگی و نقش آن در درمان کمر درد
تغذیه ناسالم، اضافه وزن و نحوه نشستن، مثالهایی از سبک زندگی هستند که به مرور زمان، میتوانند علت کمر درد شوند.
کمر درد بیماری پیچدهای است که برای درمان، نیاز به معاینه تخصصی پزشک دارد. اگر مدت زیادی است که دچار کمر درد هستید یا در اثر سانحه و ضربه، این مشکل برای شما پیش آمده است، حتما به پزشک متخصص مراجعه کنید.
امیدواریم این مطلب برای شما مفید واقع شده باشد. نظرات خود را در این رابطه با ما به اشتراک بگذارید.